Aktuális

Kiskutyája miatt emberöléssel vádolják

Gondatlanságból elkövetett emberölésért ítélhetik el azt a karancslapujtői nőt, akinek kistestű kutyája egy motoros halálát okozta.

Kiszaladt az utcára egy 61 éves karancslapujtői nő kutyája, és ez közvetve egy motoros halálát okozta. Az eset még tavaly áprilisban történt, amikor a nyitva hagyott kertkapunk a kiskutya kiszökött, majd az ekkor motorkerékpáron érkező 63 éves férfi elé ugrott. A férfi bár fékezett, az ütközést már nem tudta elkerülni, a kutyát elütötte, ő pedig az úttestre zuhant.

A motoros hiába viselt bukósisakot, sorozatos bordatörést és agyzúzódást szenvedett, illetve a jobb oldalán légmell alakult ki. A sérült férfi a folyamatos kórházi kezelés ellenére a baleset után egy hónappal elhunyt.

A karancslapujtői nő már tíz éve tartotta a kiskutyát az udvarán és tudta róla, hogy szeret elszökni, mégsem tett meg semmit annak érdekében, hogy ez ne következzen be. A bíróság úgy látta, hogy a nő megszegte a KRESZ szabályát, amely szerint állatot az út közelében magánterületen is csak úgy szabad tartani, hogy az útra ne juthasson ki.

A büntetlen előéletű nő ellen a főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a Balassagyarmati Törvényszéken, a vádiratban felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és 157.000,- Ft bűnügyi költség megtéríttetését indítványozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top