Meghosszabbítanák a Teréz körúti robbantó előzetes letartóztatását

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Tartani kell a gyanúsított férfi szökésétől vagy elrejtőzésétől.
2017. 04. 20. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Újabb három hónappal hosszabbíttatná meg a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának előzetes letartóztatását, tudta meg a Magyar Idők. Simon Richárd ügyész szerint tartani kell a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, illetve a bűnismétléstől, ezért indítványozzák a csütörtöki tárgyaláson, hogy a bíróság hosszabbítsa meg P. László ellen a kényszerintézkedést. Miután fél év telt el, a büntetőeljárásról szóló törvény szerint a gyanúsítottnak jelen kell lennie az előzetes meghosszabbításáról döntő tárgyaláson.

A 24 éves P. László idén február 18-án beismerő vallomást tett, és két napig részletesen válaszolt kihallgatói kérdéseire. Azóta azonban ismét nem hajlandó együttműködni senkivel – írja a lap.

Időközben meghatalmazott védője helyett kirendelt védőt kapott, Surdi Miklós volt bíró személyében, a gyanúsítottat pedig néhány napja szállították az Ideg- és Elmemegfigyelő Intézetből – ahol azért tartották, mert egyre agresszívabban viselkedett – vissza a Kozma utcai börtönbe, ahol korábban is fogva tartották.

A mai tárgyaláson a gyanúsított vallomást is tehet, amennyiben úgy dönt, hogy végre elmondja, miért támadt a két rendőrre a pokolgépével tavaly ősszel. 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus