Aktuális

Lenyúlta a hőszigetelésre félretett milliókat a közös képviselő

Komlón valóra vált minden társasházban lakó rémálma: nem tud elszámolni a közös képviselő a rábízott harmincmillió forinttal. A lakóknak most újra ki kell fizetniük lakásonként 500-700 ezer forintot a hőszigetelést végző vállalkozónak.

Már rendőrségi feljelentés is született az ellen a közös képviselő ellen, aki a vélhetően elsikkasztotta a rábízott milliókat, amivel azt az építési vállalkozót kellett volna kifizetnie, aki a hőszigetelési munkát elvégezte a két társasházon. A Bama beszámolója szerint 30 millió forintnak veszett nyoma.

Tavaly októberben fejezték be a munkát Komlón, a Köztársaság utca két társasházán, ahol a lakók összedobták a hőszigetelés díját, mintegy 30 millió forintot. A munka végén a kifizetés helyett a közös képviselő folyamatosan néhány nap haladékot kért a cégtől, majd ügyvéd jelenlétében elismerte a tartozást, és ígérte, hogy április 9-ig fizet, ami nem történt meg.

A sikkasztó közös képviselő helyett most a lakástulajdonosoknak kellene újra fizetniük, amire az egyik társasház lakói akár hajlandóak is lennének, míg a másikban elzárkóznak a lehetőség elől. Ha nem tudnak egy összegben fizetni, törleszthetik részletekben is az adósságot, ellenkező esetben a kivitelező peres úton szerez érvényt követelésének. 

A közös képviselőt, aki legalább 40 lépcsőház képviseletét látja el a városban, a lakók feljelentették a Komlói Rendőrkapitányságon, ahol sikkasztás miatt indult nyomozás az ügyben.

Könnyen előfordulhat, hogy a társasház lakói is felelősek azért, amiért elvesztették a pénzüket. Jogszabály szerint a 25 lakásosnál nagyobb társasházaknál számvizsgáló bizottságot kell felállítaniuk a lakóközösségeknek a pénzügyek ellenőrzésére. Erre a feladatra három tulajdonost kell kijelölni, vagy külsős céget megbízni, ami havonta ellenőrzi a ház kiadásait és bevételeit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top