Aktuális

Durva csúszásban van a vizes vb

Van, aki szerint még egy év kellene ahhoz, hogy minden létesítmény rendben elkészüljön.

Óriási csúszásban vannak a nyári vizes vb előkészületei a Magyar Nemzet forrásai szerint. A lap által megkérdezett források egyetértenek abban, hogy a világbajnokság kezdetéig hátralévő 12 hétben óriási hajrára van szükség ahhoz, hogy minden elkészüljön, de vannak létesítmények, ahol akár egy év is kellene még.

A legkomolyabb építkezést igénylő Dagály úszókomplexum el fog készülni, és valószínűleg a nyíltvízi úszásnak helyet adó Balaton körüli létesítmények is megépülnek időben. A margitszigeti Hajós Alfréd uszodánál viszont még sehogy sem állnak a medencék felújításával, “a mobil lelátóról pedig úgy hírlik, még a múlt héten sem tudták, ki fogja építeni” – írja a Magyar Nemzet.

Hasonlóan gondok vannak a szinkronúszásnak otthont adó városligeti műjégpályával és a Batthyány téri óriás ugrótoronnyal, amelynek kivitelezőjét még a margitszigeti fejlesztésekénél is később, alig több mint három hete választották ki.

A vizes vb-re eddig mintegy 95 milliárdot költöttek, a jegyeladások viszont a vártnál gyengébben alakulnak, többek között azért, mert külföldi szaklapokban alig jelennek meg hirdetések az eseményről. A merchandising-termékek gyártása és árusítása sem indult még be. Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: “minden rendben lesz” a vizes vb-vel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top