Aktuális

Felakasztotta magát a börtönben a gyilkos sportoló

Cellájában felakasztotta magát Aaron Hernandez, a New England Patriots amerikaifutball-csapat korábbi játékosa, aki életfogytig tartó büntetését töltötte gyilkosságért.

A 27 éves Hernandez a Massachusetts állambeli Shirley börtönében raboskodott, és az őrök szerda hajnali 3 órakor találták meg zárkájában, ahonnan a közeli kórházba szállították. Életét azonban már nem tudták megmenteni, egy órával később megállapították a halálát.

A profi ligában (NFL) 2010-ben debütált támadó gyorsan a Patriots egyik legjobbja lett, 2012 nyarán öt évre szóló, 40 millió dolláros szerződést kötöttek vele. Egy évvel később azonban letartóztatták barátja, Odin Lloyd meggyilkolásáért, a Patriots pedig azonnal szerződést bontott a játékossal. A bíróság később előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölésben, valamint fegyverviseléssel kapcsolatos vádpontokban találta bűnösnek, és ítélte a lehető legsúlyosabb büntetésre.

Hernandez ellen egy másik, kettős emberölés vádjával indított per is folyt, ám ebben az ügyben múlt pénteken felmentették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top