2017. 04. 30. Katalin, Kitti

Meg kell menteni a madarakat az áprilisi hóeséstől?

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Igyekszik megnyugtatni minden madárbarátot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület afelől, hogy a bolond áprilisi időjárásban hulló havat és az átmeneti hideget könnyen elviselik a madarak.
2017. 04. 19. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Nemcsak az embereket, a madarakat is meglepte az áprilisi havazás. Szerencsére még a kistestű madarak is könnyen átvészelik majd a ránk váró két-három napos hidegebb időjárást, a nagyobb madarak akár tovább is képesek elviselni ezt a hideg időt.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület megnyugtat mindenkit, hogy a madarak többségének éheznie sem kell, hisz a talaj nem fagyott, a hótakaró nem teljes. A levelek fonákján, a kéregrepedésben a talajon rengeteg a dermedt rovar, a talajon a giliszta, a növényevők számára pedig elérhetők a friss levelek, hajtások.

Mivel a költési időszak elején járunk, sok vándormadár még haza sem tért, vagy még nem kezdett fészkelni. Ahol már vannak tojások, esetleg kikelt fiókák, azokat a szülők állandóan melegen tartják.

A legnagyobb veszélyben a táplálékspecialista, repülő rovarokra vadászó fecskék vannak, amik jelenleg az ereszalj, az istálló, az épületek egyéb belső tereiben üldögélve, a tartalékaikat felélve várják a jó időt.

A szakemberek szerint a néhány napos rossz idő miatt a kerti madarak etetését nem kell újrakezdeni.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus