Aktuális

Elfolyik a megspórolt pénz a kerti csapon

Csak spórolni szeretett volna pár ezer forintot a vízdíjon a szegedi Boros Gyula, aki már rég megbánta, hogy mellékmérőt szereltetett fel a kerti locsoláshoz.

Néhány ezer forint megtakarítást remélt a locsolási mellékvízmérő felszerelésétől egy szegedi nyugdíjas, de eddig csak ráfizetés számára a beruházás. A mellékmérőn mért, öntözésre használt vízfogyasztás után nem kell megfizetni a csatornadíjat, ami a vízdíj felét teszi ki, így érthető, hogy a 600 négyzetméteres telek tulajdonosa a beruházás mellett döntött. A Délmagyar írása szerint Boros Gyula három éve, hetvenezer forintért megtervezett, felszerelt és engedélyezett mellékvízórája ahelyett, hogy maradásra bírná a pénzt, inkább viszi. 

Az átalányt fizető ügyfeleknek az éves elszámolás után írják jóvá a mellékmérőn keletkezett fogyasztás ellenértékét, addig minden második hónapban Boros Gyulának 8 ezer forintos átalánydíjat kell fizetnie. Legutóbb hatezer forintot írtak jóvá a nyugdíjasnak, aki elpanaszolta azt is, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. 3300 forintért küldött ellenőrt, aki megnézte, valóban elzárta-e a kerti csapot, illetve ugyanennyiért ellenőrizte tavasszal az indítást.

Boros Gyula inkább felmondta a mellékmérő szerződését és fizeti tovább a csatornadíjat is az öntözővíz után. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top