Aktuális

Meggyilkoltatta gyönyörű feleségét az emigráns magyar

Élete felét már börtönbe töltötte az a magyar férfi, akit többször is életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek Kanadában modell felesége megölése miatt.

A napokban lesz 84 éves Demeter Péter, aki már 44 éve ül börtönben gyilkosságért Kanadában, és eddig úgy tűnik, hogy élete végéig ott is marad. A szenvtelen gyilkos történetét a Bors eleveníti fel. Demeter Péter 1933-ban, Budapesten született, ’56-ban Kanadába menekült, jó munkát talált, és 1967-ben feleségül vette a modell Christine Ferrarit. A nőt 1973-ban összeverve találták meg családi házuk garázsában.

Ezzel elkezdődött a kanadai kriminalisztika leghosszabb tárgyalássorozata, 11 héten át tartott. A gyilkost végül Gyala Virág tanúvallomása alapján életfogytiglanra ítélték. A nő azt mondta a bíróságon, Demeter a Kacsa becenevű Olejnyik Imrét bízta meg azzal, hogy megölje a feleségét. Demeter egy másik barátja is beismerte, hogy őt is megkörnyékezte a férfi a gyilkosság tervével.

Később kiderült, hogy a feleség is meg akarta öletni a férjét, mert mindkettejük nevére, mai áron számolva 3 milliárd dollár értékű életbiztosítás volt kötve.

A gyilkosság vádjával életfogytig tartó börtönre ítélt Demeter Pétert 1983-ban szabadlábra helyezték, ekkor korábbi vagyonát kezelő unokaöccsének gyermekét tervezte elrabolni és váltságdíjat kérni érte, majd 1988-ban ugyanezt korábbi ügyvédjének gyerekével akarta megtenni, szerencsére sikertelenül.

Demeter Péter azóta börtönben van, volt agyvérzése, állítólag rákja is van, de él.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top