Aktuális

Védeni kell a diákoktól az iskolabusz sofőrjét

Biztonsági őrt kellett szerződtetni egy iskolabuszra, aki nem a gyerekeket védi, hanem tőlük a buszsofőrt.

Miután leköpték és bántalmazták a diákok egy iskolabusz sofőrjét, azóta kénytelen biztonsági embert alkalmazni a közlekedési társaság a járaton. A járat vezetését csak a plusz védelem esetén vállalták el a sofőrök, miután a rendőrök nem tudtak állandó embert biztosítani a feladatra. Az iskolabuszon nehéz sorsú családok gyermekei utaznak Nyitra egyik külső kerületéből az iskolába, gyakori a konfliktus.

Az Újszó szerint azóta van ez a helyzet, mióta az egyik sofőr leparancsolta a buszról a zajongó, verekedő és őt is leköpködő gyerekeket, akiknek gyalog kellett hazasétálniuk. A szülők persze nehezményezték az eljárást, egyikőjük késsel fenyegette meg a sofőrt, aki ezután felmondott.

A gond csak a délutáni járattal szokott lenni, reggel egy szociális munkás is szokott a buszon tartózkodni, így viszonylagos rend uralkodik a járaton. A megoldás rövid távú, az egyik helyi képviselő szerint inkább “azon kellene elgondolkoznunk, mi lesz ezekből a gyerekekből, ha már most ilyenek”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top