Aktuális

Eltörte a félig vak néni karját a táskarabló

Egy látássérült idős nő táskáját rabolta el egy püspökladányi férfi március elején, a rablás alatt a néninek eltört a karja, az elkövető már előzetes letartóztatásban van.

Rablás közben eltörte egy látássérült néni karját egy püspökladányi férfi, ezért kell majd bíróság elé állnia. Az ügyészség tájékoztatójából kiderül, hogy az alkalom szülte a súlyos testi sértéssel járó bűntényt, ami egy sima táskalopási ügy is lehetett volna, de a néni túlságosan ragaszkodott a táskájához. Nem véletlenül, hiszen hetvenezer forintot volt benne éppen.

A rabló észrevette az egyedül sétáló idős nőt, utánament, és megpróbálta letépni a táskát a néni bal válláról, de elsőre nem sikerült. A néni jobban rámarkolt a táskára, amit a férfi még nagyobb erővel igyekezett megszerezni, így a nő a földre esett, a támadó pedig elszaladt a táskával. A nő az eséstől a bal felkar elmozdulásával járó haránttörését szenvedett, ami 8 napon túl gyógyul.

Mivel csak a pénzre volt szüksége a férfinak, így a táskát és tartalmát hamarosan eldobta, a hetvenezer forintból pedig másnap élelmiszert és ruhát vásárolt. Amikor a rendőrök nem sokkal később elfogták, lefoglaltak tőle 24 500 forintot, amit visszaadtak a néninek.

A férfi ellen bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és hasonlóan minősített súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Püspökladányi Járási Ügyészség.

Ha a férfit elítélik, többéves fegyházbüntetés várhat rá, és mellékbüntetésként a közügyektől is eltilthatják egy időre. 

A napokban egy kantáros nadrágot viselő, félmeztelen férfi is hasonló módon próbált táskát lopni Szegeden, de neki nem jött össze, őt a rendőrség videofelvétel alapján igyekszik elkapni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top