Aktuális

Líra–Móra név alatt nyitnak újra az Alexandra bezárt könyvesboltjai

A januárban bezárt egykori Alexandra-könyvesboltok helyén Líra–Móra márkanév alatt futó, új könyvesboltok nyílnak. Ezzel – összesen 92 üzlet létesítésével – létrejön a legnagyobb könyvesbolti hálózat Magyarországon.

Miután nyilvánvalóvá vált januárban, hogy az Alexandra nagyon nehezen fog tudni visszatáncolni a csőd széléről, napvilágot látott a hír, hogy az egyik mentőöv lehet, ha az Alexandra eladja a bolthálózatának nagyjából a felét. Az egyik legnagyobb könyvkereskedő, a Libri nem csapott ugyan le a lehetőségre, de a Móra Könyvkiadó és a Líra-csoport tulajdonosai elhatározták, hogy ajánlatot tesznek az ingatlantulajdonosoknak a stratégiai szempontból fontosnak ítélt könyvesboltok átvételére. Az általuk létrehozott Janikovszky és Kolosi Kft. így végül 24 üzlethelyiség bérleti jogát szerezte meg az ország számos pontján – idézi a Napi.hu a Líra Könyv Zrt. közleményét. 

A szerződések aláírása után már a legtöbb helyen lezajlott a leltár, a Líra Könyv Zrt. pedig ajánlatot tett a korábban az Alexandra-csoporttal szerződésben álló kiadóknak az árukészlet bizományos átvételére. Ennek köszönhetően sikerült elkerülni, hogy a fontosabb könyvesboltok huzamos ideig zárva tartsanak.

Azóta a vásárlókat Líra–Móra márkanév alatt várják az újra megnyitott, egykori Alexandra-üzletek helyén. 

Az is kiderül a közleményből, hogy a Líra Könyv Zrt. emellett saját kereskedelmi és franchise hálózatát is növelte, így április végére összesen 92 könyvesboltot működtet majd a Líra-csoport, ezzel ez lesz a legnagyobb könyvesbolti hálózat itthon. 

Ide tartozik az is, hogy a boltok mellett kedden – a költészet napján – megnyílik a fővárosi Dohány utcában a Magvető Café irodalmi kávézó is, ami könyvesboltként elsősorban a Magvető Kiadó könyveit árulja majd. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top