Aktuális

Égő házból mentette ki testvérét – hősként ünneplik a 13 éves lányt

A két gyerek mindkét szülője és három testvérük odaveszett a tűzben. A 13 éves kamaszt, aki saját testi épségét veszélyeztetve mentette kishúgát, hősként ünneplik.

“40 éves pályafutásom során még soha nem találkoztam ilyen tragédiával. Hatalmas veszteség ez” – nyilatkozta az ABC News amerikai hírcsatornának Monte Belew, a Tennessee-beli Henry megye seriffje. A férfi hozzátette, miközben a két kislány könnyebb égési sérüléseket szenvedett, családjuk – mindkét szülőjük és három testvérük – meghalt a csütörtök éjjel keletkezett tűzben.

Égő házból mentette ki testvérét – hősként ünneplik a 13 éves lányt

“Azt hiszem, míg élek, nem felejtem el, amit ma itt láttam. Se a fiúk” – mondta a seriff, aki úgy véli, a tüzet elektromos meghibásodás okozta. “Súlyosbította a helyzetet, hogy a házban nem találtunk tűzjelző készülékeket, se semmi hasonlót” – tette hozzá. A férfi a hírcsatornának beszélt arról is, a nyolcéves Rose kizárólag testvére lélekjelenlétének köszönheti, hogy életben maradt.

“A 13 éves Lily már kiért az égő házból, mikor meghallotta testvére kiabálását. A testi épségét kockára téve rohant vissza érte” – mondta, majd hozzátette, a bátor kiskamasz több elsőfokú égési sérülést szenvedett, de már a jövő héten elhagyhatja a kórházat. Testvérét, Rose-t egyelőre a család barátainál helyezték el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top