Aktuális

Elvették újszülött ikreit a 64 éves édesanyától

A spanyol hatóságok azért döntöttek így, mert aggódtak a kislány és a kisfiú egészségéért. Az anyától korábban már elvették egy gyermekét, őt a kanadai rokonok nevelik.

A 64 éves spanyol nő egyike a legidősebbeknek azok közül, akik sikeresen vetették alá magukat a mesterséges megtermékenyítésnek. Mauricia Ibanez tavaly nyáron esett teherbe ikrekkel, akik két hónappal ezelőtt, teljesen egészségesen jöttek a világra. A kisfiút és a kislányt a gyermekvédelmi hatóság azzal a feltétellel engedte édesanyjukkal haza, hogy rendszeresen konzultálnak majd az anyával a gyerekek hogyléte miatt.

A hatóság most úgy döntött, a babák érdekében elveszi őket vér szerinti édesanyjuktól és ideiglenes nevelőszülőknél helyezi el őket. A Metro című brit bulvárlap idézi az anya ügyvédjét, Juan Carlos Saizt, aki elmondta, az anyát nagyon megviselte a hatóság döntése, teljesen összetört, mikor elvették tőle gyermekeit.

Elvették újszülött ikreit a 64 éves édesanyától

Mint kiderült, nem ez az első alkalom, hogy a hatóság alkalmatlannak találta Ibanezt a gyermeknevelésre. Első gyermekéről, egy most hatéves kislányról is le kellett mondania, mert nem gondoskodott megfelelően a kicsiről. A hatóság legfőképp a szörnyű higiénés körülmények miatt vették őt el édesanyjától, emellett aggályosnak találták azt is, hogy Ibanez teljesen elszigetelte a gyermeket, többek között óvodába se járatta őt.

Míg a hatéves kislány kanadai rokonainál nevelkedik, ikertestvérei sorsa egyelőre bizonytalan. Ibanez ügyvédje azt mondja, a 64 éves anya harcol gyermekeiért, mint mondja, tökéletesen felkészült arra, hogy mindhármukat felnevelje.

Olvass még többet idős anyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top