Aktuális

Nincs több akadálya a roaming díjak eltörlésének

Az utolsó akadály is elhárult roaming díjak a nyár közepi kivezetése elől.

A képviselők csütörtökön az utolsó jogi akadályt is elhárították a romaing díjak eltörlésének útjából.

A roaming díjak 2017. június 15-re tervezett eltörlése révén a felhasználók az otthoni árakon tudnak majd telefonálni és internetezni.

“Nagy győzelem ez az európai fogyasztóknak. Június közepétől extra költségek nélkül tudjuk majd emailjeinket olvasni, navigálni, képeket feltölteni vagy telefonálni” – mondta Miapetra Kumpula-Natri (S&D, Finnország) jelentéstevő.

A nagykereskedelmi adatroaming díjak maximálására vonatkozó Tanáccsal kötött megállapodás szentesítésével (549 igen szavazat 27 ellenében és 50 tartózkodás) a képviselők az utolsó akadályt hárították el a roaming díjak júniusi kivezetése elől.

Az EP és a Tanács közötti megállapodás megszabja, hogy egy szolgáltató mekkora összeget számlázhat egy másik szolgáltatónak, amikor ügyfelük külföldön roamingol. A nagykereskedelmi roaming díj közvetve a fogyasztói számla végösszegét is befolyásolja. A megállapodás révén több audiovizuális tartalmat nézhetünk, és megnyílik a piac a kis és virtuális telekom cégek számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top