Aktuális

Tízmilliós parfümszállítmányt rejtett a vécépapír – fotók

Hamis parfümöket találtak a NAV munkatársai egy toalettpapírokat szállító kisteherautó rakterében, gondosan elrejtve. A tízmillió forintot érő árut lefoglalták.

Egy Mercedes Sprintert állítottak meg a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Heves megyei munkatársai az M3-as autópályán, amelynek a sofőrje a kelleténél is idegesebben viselkedett, pedig csak vécépapírt szállított Budapestről Debrecenbe. A pénzügyőrök ezért jobban a dolgok mélyére néztek, és a toalettpapír-kötegek között gondosan elrejtve, összesen 10 kartondoboz, megközelítőleg 400 darab különféle márkás parfümöt találtak.

Gondosan elrejtett hamis parfümök:

A sofőr azt adta elő védekezésképp, hogy a budapesti piacon vásárolt parfümöket csak szívességből, ellenszolgáltatás nélkül szállította Debrecenbe egy helyi lakos kérésére, akivel csak telefonon tartja a kapcsolatot, és a nevét sem tudja.

400 doboz hamisított parfüm:

A parfümök mellett előkerült még csokoládé, kávé, zokni, öv, nadrág, fürdőszobai szőnyeg, mintegy 300 ezer forint értékben, amelyek eredetét a gépjárművezető szintén nem tudta igazolni. Elmondta, hogy ezeket a termékeket ő maga szerezte be ajándéknak. A termékeket a pénzügyőrök lefoglalták, a kormányhivatal kiérkező munkatársai pedig megsemmisítették a talált csokoládét és kávét.

A parfümökről a szakértő megállapította, hogy nem eredetiek. A NAV a mintegy 9,5 millió forintot érő illatszereket lefoglalta, és iparjogvédelmi jogok megsértésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top