Aktuális

Otthagyta a közmédiát Al Ghaoui Hesna

Tizenkét évnyi együttműködés után, március végén felmondott az MTVA-nál Al Ghaoui Hesna. A riporter most beszélt először felmondásának okáról.

Hesna D. Tóth Krisztának adott exkluzív interjújában beszélt arról, hogy mindaz, amit a menekültválság kezeléséről és még számos más dologról ő gondol, nem esett egybe a köztévé elképzeléseivel, végül ez vezetett a felmondásához. “Az elmúlt időszakban történtek számomra is elfogadhatatlan dolgok az országban és a televízióban, ezek miatt bennem is voltak dilemmák, hogy fölálljak vagy sem” – mondta, és hozzátette, hogy ugyanakkor hálás is a tévének, mert az utóbbi öt évben gyártott Bábel című műsorát teljes szabadságban készíthette, senki nem szólt bele semmibe, és a műsor hűen tükrözte az általa képviselt értékeket. 

Arra a kérdésre, hogy végül mi volt az a konkrét eset, ami után úgy érezte, hogy tovább nem lehet húzni és tényleg fel kell állni, a riporter azt válaszolta, hogy egyértelműen a Bábel megszűnése volt az utolsó csepp a pohárban. “Az emberek megpróbálják leegyszerűsíteni a dolgokat és egymást. A közszereplőket belepakolni a jobboldali zsákba vagy a baloldali zsákba, a “migránssimogatóba” vagy a fajgyűlölőbe… nincs középút, a szivárványnak nincsenek színei, csak fekete meg fehér van. (…) Amikor világossá vált, hogy megszüntetik a Bábelt, akkor már semmi értelmét nem láttam annak, hogy maradjak. Persze fölajánlottak néhány lehetőséget – például visszamenni a hírműsorokba –, de én mást nem szerettem volna ott csinálni” – fogalmazott. 

 A szír származású újságíró a Facebookján és különböző interjúkban is többször kiállt a menekültek ügye mellett, többször lement a beremendi határra segíteni is, de mint mondja: sosem volt ebből házon belül problémája, sosem vették elő emiatt az MTVA-nál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top