Aktuális

Hazarendelik Szemerkényi Réka nagykövetet Washingtonból

Még az idén nyáron hazarendelik Washingtonból Szederkényi Réka nagykövetet. Egyes források már utódjának személyét is tudni vélik.

Minden bizonnyal még a nyáron hazarendelik Szemerkényi Rékát, Magyarország washingtoni nagykövetét. Az ATV információi szerint már utódját is kijelölték. A posztra a legesélyesebb jelölt Szabó László külügyminiszter-helyettes, aki a magyar diplomácia számára kulcsfontosságú állomáshelyen Magyarországot képviselheti a jövőben. Szabó László kinevezéséről hivatalos döntés ugyanakkor még nem született.

Szemerkényi Réka nagykövet alkalmasságát a 2015 februárjában történt kinevezésekor senki sem kérdőjelezte meg. A Washingtonban szolgálatot teljesítő nagykövet asszony mind Obama elnökkel, mind pedig Donald Trumppal jó kapcsolatokat ápolt. Hogy miért mentik fel tisztsége alól Szemerkényi Rékát, nem tudni, ahogyan egyelőre arról sem szólnak a hírek, visszahívását követően milyen új feladatot kaphat.

Hazarendelik Szemerkényi Réka nagykövetet
Hazarendelik Szemerkényi Réka nagykövetet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top