Szigorodik az amerikai vízumlottó

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Újabb szigorítás lép életbe az amerikai vízumkiadás rendszerében, ezúttal a vízumlottó az, amit ezentúl jobban felügyel Donald Trump elnök kormányzata.
Írta: | 2017. 04. 04. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Szeretné kiszűrni a vízumlottóval visszaélő amerikai cégeket az Egyesült Államok, ezért egy sor olyan intézkedést jelentettek be, amelyek célja, hogy kiszűrje a vízumlottóval elnyert, H1B típusú vízummal visszaélő amerikai munkaadókat.

Vízumot az Egyesült Államokba nemcsak igénylés útján, hanem lottóhoz hasonló játékban is lehet nyerni, évente 65 ezer külföldi dolgozót fogadnak ilyen módon, s további 20 ezer ilyen vízumot tartanak fenn a rendkívül kiemelkedő képzettséggel rendelkező szakemberek és speciális munkaköröket betöltők számára.

Bár Donald Trump kampányában a vízumlottó rendszerének eltörlését ígérte, helyette inkább szigorítja a biztonsági intézkedéseket a belbiztonsági minisztérium. Mostantól többek között a cégeknek igazolniuk kell, hogy valóban nincs amerikai állampolgárságú munkavállaló az adott munkakörre, és ha sok H1B vízummal érkező munkavállalót alkalmaznak, akkor különösen szigorú vizsgálatra számíthatnak. A cél az, hogy „ne diszkriminálják az amerikai dolgozókat”.

Az ügyben valószínűleg nem ez a végleges döntés, Trump elnök a bevándorlást szabályozó nagyobb és átfogó reform keretében ismételten szabályozhatja ezt a vízumgyakorlatot is.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus