Aktuális

Veronai busztragédia: bojkottra szólítanak fel az áldozatok rokonai

Alvászavarral küzdő sofőrt osztottak be a hosszú útra, ezért a busztársaság is felelős a veronai tragédiáért – vélik az áldozatok hozzátartozói. Ezért a Pizolit Kft. bojkottjára szólítanak fel.

Nyílt levelet írtak a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, amelyben az érintett busztársaság bojkottjára szólítanak fel. A hvg.hu ismertette a levél tartalmát, amelynek írói szerint a Pizolit Kft. tudta, hogy korábban alvászavarral kezelték az egyik sofőrjüket, mégis őt jelölték ki a hosszú, éjszakai utazást is magában foglaló útra.

A busztársaság vezetője elmondta, hogy a sofőrnek szakorvosi és üzemorvosi engedélye is volt. A hozzátartozók ugyanakkor úgy vélik, a buszúton a sofőrnek nem volt ideje kipihennie magát, mert a társaság úgy határozta meg a pihenőidőket, tehát ők is felelősek a tragédiáért.

Ez is érdekelhet Megnézem

A nyílt levélben felhívják a figyelmet, hogy a Pizolit Kft. azóta is változatlan körülmények között működik. Ezért kérnek mindenkit, aki buszus útra fizetne be, hogy addig ne a Pizolitot válassza, amíg a cég képviselői nem ismerik el a felelősséget a tragédiában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top