Aktuális

Nyáron elkezdik bontani a Lánchidat

Akár már nyáron lezárhatják másfél évre a Lánchidat és a Váralagutat, hogy felújítsák őket. A rekonstrukció alatt megújul a Clark Ádám tér is.

A következő ülésén dönthet a fővárosi közgyűlés, hogy indulhat-e a Lánchíd és a Váralagút felújítása. Ha rábólint a testület, akkor már a nyáron hozzákezdhetnek a felújítási munkákhoz.

A Lánchídon kicserélik a közúti pályalemezt, és gyalogos járdakonzolokat, felújítják a fémszerkezeteket és korrózió elleni védelemmel látják el őket. Felújítják a műemlék-korlátokat, akárcsak a kőfelületeket – az omladozó oroszlánokat –  és korszerűsítik a híd köz- és díszkivilágítását is.

A tervek szerint kiszélesítik és átépítik a hídfőkben futó gyalogos aluljárókat, a hídfők lépcsőit és kitalálják, miként lehetne hasznosítani a hídfők helyiségeit. Elbontják a pesti hídfőnél található közúti és villamos aluljárót, helyette új aluljárórendszert építenek.

A Váralagút új gépészetet és új szigetelést kap, míg a Clark Ádám téri körforgalom kisebb lesz, és több hely jut majd a gyalogosoknak.

A munkálatok tervezett kezdési időpontja 2017. június elseje, a tervezett befejezési időpontja pedig 2019. december 31., ezen időszak alatt pedig teljesen lezárják a forgalom elől a Lánchidat és a Váralagutat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top