Aktuális

Elképesztően sokat fizetnek a budapesti vizes vébén dolgozó orvosoknak

Döbbenetesen magas fizetést vihetnek haza a budapesti vizes világbajnokságon munkát vállaló orvosok és szakápolók.

A  július 14-én kezdődő budapesti vizes világbajnokság versenyein közel hatszáz fős egészségügyi csapat dolgozik majd. A szolgálatot teljesítő orvosok, szakápolók a normál fizetésük többszörösét vihetik haza.

A Világgazdaság megtudta, a Semmelweis Egészségügyi Kft., az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők körülbelül 833 millió forintból gazdálkodhatnak. A vizes világbajnokságon öt héten át dolgoznak a kiválasztott orvosok és szakápolók, előbbiek órabére bruttó 8 ezer forint, míg utóbbiak bruttó 4 ezer forintot kapnak, amellyel az orvosok napi fizetése több mint 60 ezer forint lehet.

A pontos részletek még nem ismertek, annyi már tudható, a versenyzők és a nézők biztonságáért naponta közel kétszázan felelnek, az egészségügyi dolgozókat a 12 órás munka idejére több műszakban rendelik a világbajnokság helyszíneire.

Az orvosi ellátásban szükség esetén több kórház is részt vesz, így a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája, a Szemészeti Klinika, a Fogorvostudományi Kar Oktatási Centruma, illetve az Arc,- Állcsont, Szájsebészeti és Fogászati Klinika. Az Uzsoki utca Kórház látja el a traumatológiai és ortopéd vizsgálatokat, kezeléseket. A balatonfüredi nyíltvízi versenyek lehetséges sérültjet a veszprémi Csolnoky Ferenc kórházba szállítják.

Július 14-én kezdődik a budapesti vizes világbajnokság
Július 14-én kezdődik a budapesti vizes világbajnokság (fotó: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top