Aktuális

Veronai buszbaleset: alvászavarral kezelték a sofőrt

Megdöbbentő részlet derült ki a tragédia vizsgálata során. Alvászavarai miatt kezelték a veronai buszbaleset sofőrjét. Senki nem érti, hogyan engedhették a férfit ilyen hosszú útra a volán mögé ülni.

A buszsofőr alvászavara egy beszélgetés során, véletlenül derült ki. A Szinyei Merse Pál Gimnáziumban találkoztak a veronai buszbalesetben érintett szülők a járművet és a sofőröket biztosító cég ve­zetőjével. A férfi azt javasolta, alkossanak perközösséget, és pereljék be az olasz autópálya-kezelőt, ugyanis szerinte a korlát okozta a tragikus balesetet.

Az egyik édesanya a javaslatra úgy reagált, éppen a biztosító vezetője állította néhány héttel korábban, hogy a buszsofőrt alvászavarral kezelték, amiről ráadásul ő is tudott, ezért a javaslatba nem egyeznek bele. Az édesanya a Borsnak mondta el, egyszerűen nem értik, még ha rendben volt is a sofőr egészsége, hogyan bízhattak rá egy ilyen hosszú utat, főleg, hogy tisztában voltak a problémájával. Azt is felháborítónak tartja, hogy a busztársaság még mindig nem írta alá a hozzájárulását, hogy az olasz jogrendszer alapján állapítsák meg a veronai buszbalesetben érintett családok kártérítését.

A magyar biztosító 4 milliót fizetne áldozatonként, az olasz kártérítés összege ugyanakkor sokkal magasabb, akár 50-120 millió forint lenne. A megállapodás ugyanakkor a busztársaságnak meglehetősen sokba kerülne, mert a megállapított körülbelül 1,5 milliárd forintos keretösszeg fölötti kárt a cégnek kellene megfizetnie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top