Aktuális

A vizsgált élelmiszerek 70 százaléka rosszabb minőségű hazánkban

Lezárult a Nébih élelmiszer-minőségi vizsgálata.

Kettős mérce működik az európai élelmiszerpiacon, és ezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) most lezárult átfogó hatósági élelmiszer-minőségi vizsgálata is megerősítette, alátámasztva a korábbi vizsgálat eredményét – közölte a földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor elmondta, mintegy 100 termék mintáit vizsgálták a szakemberek, és a minták elemzése nyomán kiderült, hogy a multik nagy arányban gyártanak minőségileg silányabb, gyengébb termékeket Magyarországon, illetve szállítanak Magyarországra. Ezért is fontos, hogy ezt a témát a magyar állam, és a Nébih kellő súllyal kezelje – közölte.

Hozzátette: aggasztó, hogy a megvizsgált tételek 70 százalékánál kisebb vagy nagyobb minőségi eltérés volt tapasztalható a Nyugat-Európában forgalmazott termékekhez képest. Ezek a minőségi eltérések szinte minden esetben a magyar fogyasztók kárára voltak tapasztalhatók a mérések alapján. Sok termék esetében már érzékszervi különbségek is azonnal észrevehetőek, más termékeknél az analitika, a laboratóriumi módszerek segítenek az eligazodásban – jegyezte meg a miniszter.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top