Aktuális

Leégett a házuk, két hete fűtetlen műhelyben alszanak

A makói Papp házaspár háza két hete égett le, azóta napközben a romokat takarítják, éjjelente egy műhelyben alszanak, mert nincs hol lakniuk.

A makói Papp János és felesége két hete egy fűtetlen műhelyben tölti az éjszakákat, miután kiégett a családi házuk. A régi, szegényes parasztházban valószínűleg az elektromos rendszer meghibásodása miatt ütött ki a tűz, elemésztve a házaspár bútorait, pénzét, ruháit.

“Azóta egy fűtetlen műhelyben lakunk. Esténként didergünk, napközben meg egészen estig itt vagyunk, próbáljuk eltakarítani a romokat a szomszéd udvaráról” – mondta Papp János a Délmagyarországnak. Bár a környékbeliek felajánlottak ruhákat és bútorokat is a házaspárnak, a férfi kilátástalannak érzi a helyzetüket, mert ő nyugdíjas, a felesége közmunkás, így nagyon nehezen tudják majd csak helyrehozni a károkat.

Papp János ráadásul nem először járt ilyen szerencsétlenül: mintegy huszonöt évvel hasonló körülmények között veszítette el az otthonát, akkor gázszivárgás okozta a tüzet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top