Aktuális

Nagymamájára gyújtotta a házat az elégedetlenkedő unoka

Rágyújtotta rokonaira a házat egy 25 éves férfi, mert nagymamája nem adott neki pénzt. A gyújtogatót öt év fegyházbüntetésre ítélték, de az ítélet nem jogerős.

Úgy akart bosszút állni rokonain egy sopronkövesdi férfi, hogy álmukba rájuk gyújtotta a házat. A 25 éves bosszúállót 5 év fegyházbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Az elkövető 23 éves koráig lakhatott közös háztartásban a nagymamájával és mozgássérült, értelmi fogyatékos nagynénjével, ám italozó életmódja és erőszakos magatartása miatt 2015 tavaszán el kellett költöznie. A települést nem hagyta el, Sopronkövesden bérelt magának szállást, és rendszeresen visszajárt nagyanyja házához pénzt követelni.

2015 augusztusában a férfi ittas állapotában ismét nagyanyja házánál járt, ott megszerezte a kamrából a fűnyíróba szánt benzint, amivel lelocsolta a ház bejárati ajtaját, majd egy cigarettával meggyújtotta.  A házban élő két asszony ki tudott menekülni a házból. A tűzoltók megakadályozták az épület teljes megsemmisülését, az ingatlanban lévő két gázpalack felrobbanását, de a ház lakhatatlanná vált.

A Tatabányai Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt öt év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top