Aktuális

Nincs kivétel, bárkit és bármikor ellenőrizhetnek a rendőrök

Mostantól bárkit és bármikor ellenőrizhetnek a rendőrök az utakon. Sőt, ehhez még új és sokkal gyorsabb egységeket is az utakra vezényeltek.

Néhány napja ismét motorra ültek a rendőrség munkatársai. A Pest megyei főkapitányság négy autópálya alosztályán és 13 kapitányságán több mint 40 motoros rendőr dolgozik. Az autópályák és gyorsforgalmi utak mellett az alsóbbrendű utakon és a települések belterületein bármikor és bárhol felbukkanhatnak a motoros rendőrök.

A Híradó megtudta, a közhiedelemmel ellentétben a motoros rendőröknek nem a motorkerékpárosok ellenőrzése a fő feladata, hanem az, hogy minél előbb a balesetek helyszínére érkezzenek, és minél gyorsabban szűrjék ki a szabálysértőket.

A Pest megyei rendőrök ugyanakkor bárkit szívesen megtanítanak a minél biztonságosabb motorozás technikáira. A főkapitányság kiképzői minden tavasszal több ingyenes tréninget is szerveznek a Hungaroringen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top