Aktuális

Döbbenetesen egyszerű módszerrel törik fel és lopják el az autókat

Meglepően egyszerű és a tolvajok számára olcsó módszerrel törik fel és lopják el a drága autókat. Hogy a te kocsidat ki tudják-e nyitni, ellenőrizheted az ADAC listájában.

Miközben már létezik az autó, melyet robotpilóta irányít, hiszen a modern járművek már-már számítógéppé válnak, egyes modelleket megdöbbentően egyszerű módszerrel törnek fel és lopnak el. A német autóklub, az ADAC szakemberei már az elmúlt évben is figyelmeztették az autógyárakat a tolvajok módszereire, mégsem változtattak a kulcs nélküli öndító rendszereken.

A “keyless go” használata rendkívül kényelmes, hiszen a vezető a slusszkulccsal a zsebében nyithatja ki, indíthatja el és zárhatja be autóját. A gond csupán annyi, a rendszer amilyen praktikus épp olyan veszélyeket rejt magában. A jeladó és a vevő közötti rádiójel-sugárzást ugyanis a tolvajok könnyedén lemásolják. Mindössze annyi a dolguk, hogy egyikük az autó tulajdonosának közelébe somfordálva felerősítse a kulcs jeladóját, amit aztán társának továbbít. Az autótolvaj úgy nyitja ki a járművel és indítja el a motort, hogy a tulajdonosnak a lopás fel sem tűnik – írja az Origo.hu.

Az ADAC listában sorolja fel a könnyedén feltörhető autók típusait. Nézzétek meg máris, autótok szerepel-e a veszélyeztetett járművek között.

Ilyen egyszerűn törik fel és lopják el az autókat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top