Aktuális

Halott nénitől lopott az orvos – reagált az Orvosi Kamara

Csak a sajtóból értesült a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Budapesti Területi Szervezete (BTSZ), hogy valószínűleg az ő egyik tagjuk az az orvos, aki meglopott egy halott nénit Budapesten.

Csak a sajtóból értesült a MOK BTSZ, hogy egy orvos ellopta egy halott nő pénztárcáját még a múlt héten Budapesten. A szervezetet erről sem a Mentőszolgálat sem a rendőrség nem tájékoztatta.

MOK BTSZ az MTI Országos Sajtószolgálatánál megjelent közleményében leszögezi, hogy az állítólagos esetről szóló hír elsősorban arra alkalmas, hogy a háziorvosokba vetett bizalom megrendüljön, a személy szerint meg nem nevezett orvos ügye valamennyi, az adott területen dolgozó háziorvos tekintélyét sérti.

Hozzáteszik továbbá, hogy a szervezet elítéli bármely tagjának olyan magatartását, mely a bűncselekmény gyanúját felveti, amennyiben az orvos személye ismertté válik, és a büntető eljárásban a bűncselekmény elkövetése bizonyítást nyer, akkor kerül a MOK BTSZ abba a helyzetbe, hogy hatásköre alapján etikai eljárás keretében döntést hozzon az orvos etikai felelősségéről is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top