Aktuális

Londoni terrortámadás: Nyilvános az elkövető személyazonossága

Már tudja a Scotland Yard, és így tudhatja az egész világ, hogy ki követett el támadást tegnap az Iszlám Állam nevében, Londonban.

A Scotland Yard bejelentése szerint a londoni terrortámadást az 52 éves Khalid Masood hajtotta végre, aki a délkelet-angliai Kentben született, és az utóbbi időben a közép-angliai West Midlands országrészben élt. 

Londoni terrortámadás: Nyilvános az elkövető személyazonossága

Ebben a térségben van Birmingham, a második legnagyobb népességű brit város is, ahol a rendőrség csütörtök hajnalban nagyszabású rajtaütéseket hajtott végre, házkutatásokkal és őrizetbevételekkel. Londonban is voltak hasonló rendőrségi akciók, és csütörtök délutánig a két városban összesen nyolc személyt vettek őrizetbe.

A Scotland Yard csütörtöki közleménye nem említi, hogy Masood Birminghamben élt volna, de a birminghami nyom már a merénylet után nem sokkal felmerült, mivel a Westminster hídon végrehajtott gázolásos merénylethez az elkövető egy olyan járművet használt, amelyet Birminghamben bérelt.

A Scotland Yard szerint Masood az elmúlt évtizedekben erőszakos bűncselekmények miatt többször állt bíróság előtt, de terrorizmus vádjával soha nem vonták felelősségre.

Csütörtök délután történt több halálos áldozattal járó terrortámadás Londonban, a parlament épületénél és a Westminster hídon. A hídon gyalogosok közé hajtó autós több embert megsebesített, hivatalos források szerint már 5-re nőtt a halálos áldozatok száma. A gázolás után megpróbált megkéselni egy rendőrt a parlament épületénél, itt lőtték le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top