Aktuális

Ezektől a webshopoktól sose vásárolj!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium listát vezet a jogsértő webshopok üzemeltetőiről. Vásárlás előtt érdemes rápillantani.

A webshoptulajdonosok a fogyasztóvédelmi törvény januártól hatályos módosítása alapján ismételt jogsértés esetén 200 ezer forinttól egészen az éves nettó árbevétel öt százalékáig, de legfeljebb 500 millió forintig, illetve a fogyasztók széles körének testi épségét, egészségét sértő vagy veszélyeztető, továbbá a fogyasztók széles körének jelentős vagyoni hátrányt okozó jogsértés esetén 2 milliárd forintig terjedő bírsággal sújthatók.

A kkv-szektort a fenti bírságolásnál is

Ezektől a websopoktól sose vásárolj!

érzékenyebben érintheti azonban az a feketelista,

amit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezet a jogsértő webshopüzemeltetőkről. Ide azok a vállalkozások kerülnek fel, amelyek elektronikus kereskedelmi szolgáltatással kapcsolatos, súlyos jogsértést valósítottak meg, és ezt a Gazdasági Versenyhivatal, a fogyasztóvédelmi hatóság vagy bíróság jogerős döntésében megállapította.

A feketelistán szereplő vállalkozást a listáról

a minisztérium csak két év után törli

– de ismételt jogsértés esetén újabb ét évre fennmarad a vállalkozás neve a szégyenfalon.

Ráadásul a lista részletesen, több szempont szerint is azonosíthatóvá teszi a vállalkozást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top