Aktuális

Eldőlt: felszámolják Nógrád megye legnagyobb munkáltatóját

Nem tudott megegyezni hitelezőivel a Palóc Nagykereskedelmi Kft., ezért felszámolják Nógrád megye egykori legnagyobb munkaadó vállalkozását.

Miután az elmúlt három évet veszteségesen zárta, és a csődeljárás alatt nem tudott csődegyezséget kialkudni hitelezőivel, ezért felszámolás alá kerül a Palóc Nagykereskedelmi Kft. A cég csődegyezségi ajánlatát a legnagyobb hitelezők, a bankok nem fogadták el. 

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. tavaly ősszel jelentett csődöt és kért csődeljárást maga ellen, miután kiderült, több beszállítóját nem tudja kifizetni. A CBA felmondta a franchise-szerződést a céggel, amelyik a csődeljárás előtt Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, 1300 embert alkalmazott, a térségben 86 boltot üzemeltetett. 

A dolgozók jogos, munkaszerződésben rögzített követeléseit a bíróság által kijelölt felszámoló rendezi majd, a hitelezőket pedig vagyonértékesítéssel kívánja kifizetni a társaság. A kft. boltjainak döntő többsége bérlemény, mintegy húsz saját tulajdonú üzlete van.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top