Aktuális

Így búcsúzik iskolája a szombati óbudai autóbaleset áldozatától

Szombatra virradóan tragikus baleset történt a Szentendrei úton: egy Mercedes nagy sebességgel belerohant egy, a piros lámpánál várakozó BMW-be. Utóbbi két huszonéves utasa a helyszínen meghalt.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, péntekről szombatra virradóan súlyos autóbaleset történt Budapesten, a III. kerületben, a Szentendrei úton. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az autóbaleset 1 óra 15 perckor történhetett, ekkor rohant bele nagy sebességgel egy Mercedes a piros lámpánál szabályosan várakozó BMW-be. Utóbbi két huszonéves éves utasa a helyszínen meghalt.

Kép forrása: MTI
Kép forrása: MTI

Azóta kiderült, hogy a tragikus balesetet vélhetően illegális autóverseny okozhatta: a Mercedes minden bizonnyal valakivel versenyzett, mikor a baleset történt.

A vétkes autó sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol kezdeményezték az előzetes letartóztatását. A BMW-ben ülő két áldozat egyike az ifjúsági világbajnok kajakozó, a 21 éves Janza Richárd, a másik pedig az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) egyik volt diákja, Deli Bálint.

Egy nappal a tragédia után az iskola így emlékezett meg róla a Facebook-oldalán: “Szombat hajnalban súlyos közúti baleset áldozata lett volt tanítványunk. Bálint az AKG stúdiójának egyik emblematikus alakja volt, és mind a mai napig aktív segítője volt az iskola technikai megújításának. A baleset, melyben Bálint vétlen áldozat volt, nagyon felkavarta iskolánk volt és jelenleg diákjait, tanárjait. Bálintról közösen emlékezünk meg hétfőn délben, az AKG Aulájában. Hozz egy szál virágot, mondj egy jó szót, ha van szép emléked Bálintról.”

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top