Rosszul járhatnak Ausztriában a magyar munkavállalók is

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
2014-óta 105 ezerről 170 ezerre nőtt az uniós országokból érkező munkavállalók száma Ausztriában. Az osztrák kormány azt tervezi, hogy megvonja a segélyt a vendégmunkásoktól.
2017. 03. 19. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az osztrák szociális rendszer „bevándorlóinak” megállítása érdekében csak 5 év után folyósítaná a külföldieknek juttatható szociális támogatást Sebastian Kurz. Az osztrák külügyi és integrációs miniszter úgy véli, hogy amennyiben valaki elveszti a munkáját, vissza kellene utaznia származási uniós országába vagy egy másik tagállamba, ahol munkát talál.

Javaslata szerint az Ausztriában dolgozó uniós polgárok külföldön élő gyerekei után folyósított szociális támogatást a származási ország szintjéhez igazítanák. Lapértesülések szerint Ausztria évente 250 millió eurót fizet külföldön élő gyerekek után.

Az osztrák kormánykoalíció február végén a munkahelyteremtést és a helyi munkaerő foglalkoztatását ösztönző intézkedésről állapodott meg. Eszerint meghatározott ideig felére csökkentenék a bizonyos alkalmazottak után befizetendő költségeket. A júliustól életbe lépő intézkedés célja továbbá, hogy a jövőben nem engednének be olcsó munkaerőt az országba. 

  • Az Ausztriában élő munkanélküli kelet-európaiak száma 2011 óta 200 százalékkal, ötvenezerre nőtt
  • 2014-óta 105 ezerről 170 ezerre emelkedett az uniós országokból érkező munkavállalók száma Ausztriában
  • A munkanélküliek 30 százaléka nem osztrák állampolgárságú, közülük 50 ezren uniós tagállamból érkeztek Ausztriába
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus