Aktuális

Több száz forinttal olcsóbban tankolhattok

Kedvezően alakulnak az olajárak, így – ha minden jól megy – áprilistól több száz forinttal olcsóbban tankolhattok.

Április 1-jétől jelentősen csökkenthetik az üzemanyagok jövedéki adóját, ami olcsóbb üzemanyagárakat és persze jelentősen olcsóbb tankolást jelenthet.

2016-ban lépett életbe az a törvénymódosítás, amely a gázolaj, a benzin és a petróleum jövedéki adója mértékének változtatását írja elő a kőolaj világpiaci árához igazítva azt. Ha a hordónkénti világpiaci ár negyedéves átlaga 50 dollár alá süllyed, a benzin és a petróleum adója literenként 5, a gázolajé pedig literenként 10 forinttal emelkedik.

A benzin ára 6 forinttal, míg a gázolaj literenkénti ára akár 13 forinttal is csökkenhet áprilistól, ami azt jelenti, hogy több száz forinttal is olcsóbb egy tank gázolaj vagy benzin.

A világpiaci árhoz kötött adómértéket negyedévente módosítják. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a következő negyedévtől, vagyis április 1-jétől érvényes adómértéket március 22-ig teszi közzé honlapján  írja a Világgazdaság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top