Aktuális

Zebrán gázolt a mentőautó, gyanúsított lett a sofőr

Gyanúsítottként hallgatták ki azt a mentőautó-sofőrt, aki tavaly novemberben halálra gázolt egy zebrán bicikliző 16 éves lányt Békéscsabán.

Az eset még tavaly november 22-én történt: a sofőr Békéscsaba lakott területén a mentőautó megkülönböztető hang- és fényjelzéseit használva, 87-89 km/órás sebességgel haladt, amikor a lámpa piros jelzése mellett áthaladt egy kereszteződésen.

Ekkor gázolta el a jobbról érkező, a zebra mellett nagyjából egy méter távolságra, a zöld jelzésen áthaladó, kerékpárján ülő 16 éves lányt. A balesetben akkora trauma érte az áldozatot, hogy kórházba szállítását követően az esti órákban meghalt.

Az ügyészség szerint a sofőr nem volt elég körültekintő, nem győződött meg róla, hogy megadta-e a mentőautónak az elsőbbséget a zöld jelzés mellett kerékpárján közlekedő sértett. Úgy vélik, ha csak 60 km/órával hajtott volna a sofőr, akkor intenzív fékezés mellett elkerülhető lett volna a baleset.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top