Aktuális

Szíriai művész tette helyre Donald Trump legsúlyosabb mondatait

A botrányos kijelentéseiről és szexista mondatairól is ismert amerikai elnök eddigi legkeményebb megszólalásait értelmezte újra tökéletes kontextusban az ismeretlen alkotó.

Saint Hoax néven alkot az a szíriai művész, aki szatirikus műveit a társadalompolitika kérdéseinek szolgálatába állítja, érdekes és rendkívül találó formátumot talált a jelenlegi amerikai elnök korábbi kijelentéseinek. Ő volt az, aki korábban összevert Disney-hercegnőket ábrázoló rajzaival tiltakozott a nők elleni, illetve a családon belüli erőszakkal szemben. 

“Ahhoz, hogy egy férfi sikeres legyen, olyasvalakire van szüksége otthon, aki támogatja, nem olyanra, aki csak hisztizik és panaszkodik” (Fotó: Saint Hoax)

Trump az elnökválasztási kampány során, illetve már korábban is több alkalommal mondott bicskanyitogató dolgokat, legyen szó kisebbségekről, bevándorlókról, menekültekről, illetve egyik kedvenc témájáról, a nőkről.

“Ragadd meg a nőket a ********* fogva!” (Fotó: Saint Hoax)

A 70 éves, üzletemberből lett politikus korábban például azért került a közvélemény haragjának kereszttüzébe, mert nyilvánosságot látott az a hangfelvétel, amelyen Billy Bush műsorvezetővel, bekapcsolva felejtett mikrofonok mellett arról beszél, hogyan kell a nőket kéretlenül fogdosni és csókolgatni.

“Iszonyú pipa leszek, ha hazaérek, de még nincs kész a vacsora” (Fotó: Saint Hoax)

 

De emlékezetes az is, amikor egyszerűen csak annyit mondott, hogy “a nőkkel úgy kell bánni, mint egy darab szarral“, illetve amikor azt mondta Brande Rodericknek, a Celebrity Apprentice című, egyébként Trump egyik médiavállalkozása által gyártott valóságshow versenyzőjének, hogy “szép látvány lehet, ahogy éppen térdre ereszkedik”.

“Szép látvány lehet, amikor térdre ereszkedsz” (Fotó: Saint Hoax)

Saint Hoax ilyen és ehhez hasonló Trump-mondatokat helyezett el jellegzetes, ötvenes évekből származó amerikai újsághirdetéseken, amelyek a Make America Myogynistic Again (Tegyük Amerikát újra nőgyűlölővé) című kollekcióját alkotják.

“A nőkkel úgy kell bánni, mint egy darab szarral” (Fotó: Saint Hoax)

 

A XX. század közepének reklámjai sem mentek a szomszédba némi szexizmusért, jelentős többségükön a férfiakat mint kenyérkereső családfőket, a nőket mint engedelmes, mindenben férjük kedvére tévő háziasszonyokat ábrázolták, néha egészen extrém körülmények között.

“Azt mondom a barátaimnak, hogy legyenek durvábbak a feleségükkel” (Fotó: Saint Hoax)

Trump nőkhöz fűződő viszonyáról egyébként számtalan cikk és elemzés is született, mi is írtunk róla, hogy a szakértők szerint tárgyként kezeli a feleségét.

Saint Hoax kollekciójának további darabjait online galériájában lehet megtekinteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top