Aktuális

Tűz volt egy árvaházban, sok a halott

Egy guetamalai árvaház kigyulladt szerda hajnalban, legalább 19 fiatal lány meghalt.

A tűz szerdára virradóra pusztított Guatemalaváros közelében, egy problémás fiatalkorúak intézeteként használt épületben. A romok átkutatása még folyik. A rendőrség szerint összesen 38-an sérültek meg. Az egészségügyi minisztérium jelentése szerint közülük 14-en súlyos égési sérüléseket szenvedtek, állapotuk válságos.

illusztráció
illusztráció

A guatemalai rendőrség főparancsnoka a helyszínen elmondta: 19 halottat találtak, valamennyien fiatal lányok. A tüzet az intézményben lakó fiatalok egy csoportja okozta, akik az egyik hálószobában matracokat gyújtottak fel, egyelőre ismeretlen okból. Az árvaház többi kiskorú lakóját sikerült biztonságba helyezni.

Néhány órával a tűzeset előtt a rendőrségnek az otthonban kitört zavargás miatt is intézkednie kellett.

Az intézetben 748 gyerek lakott, bár 400 főre tervezték.

A tűzoltók azt is közölték, hogy az éjszaka elszökött onnan mintegy 50 fiatal, akik közül több is panaszkodott a nevelők bánásmódjára,

némelyik pedig az állította, hogy szexuálisan bántalmazták. Az árvaházban olyan gyerekeket láttak el, akiket elhagytak a szüleik, összeütközésbe kerültek a törvénnyel, vagy visszaélések áldozatai voltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top