Aktuális

Párizsi állatkertben lőttek agyon egy orrszarvút

Bűnözők betörtek egy Párizs melletti állatkertbe, agyonlőttek egy négyéves orrszarvút, hogy elrabolhassák szegény állat orrszarvát.

A Párizs melletti Thoiry vadasparkban történt megdöbbentő bűncselekmény hátterében egy idióta törzsi hiedelem áll, amely különféle állatok testrészeinek tulajdonít varázserőt. A huszonegyedik században.

Párizsi állatkertben lőttek agyon egy orrszarvút

A  Thoiry vadaspark Facebook-bejegyzése szerint a tettesek a kerítésen át, majd két ajtót feltörve törtek be a szélesszájú orrszarvúak házába. Három lövéssel meggyilkolák a Vince nevű négyéves hímet, hogy aztán levághassák a szarvait. Közülük csak az egyiket sikerült, aztán valami megzavarta az alávaló bűncselekményt.

A szintén ott alvó 37 éves nőstény és egy másik, ötesztendős hím így hihetetlen szerencsével megmenekült. A parkban működő kamerarendszer védi, de a bent lakók nem észlelték a történteket.

A szélesszájú orrszarvú szarvának kilója 18 millió forintot ér az alvilágban – egy szarv mintegy négy kilót nyom. Szélesszájú orrszarvúak a Budapesti Állat-és Növénykertben is élnek, reméljük, még nagyon sokáig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top