Aktuális

Meghalt Kurt Moll

Elhunyt Kurt Moll német operaénekes. Az elismert basszus 2006-os visszavonulásáig a világ leghíresebb dalszínházaiban lépett színpadra.

A kölni születésű Kurt Moll vasárnap halt meg, hosszú, súlyos betegség után, 79 éves korában. A Bajor Állami Opera a német operaénekes emlékének ajánlja Mozart Szöktetés a szerájból című operájának március 24-i előadását, mert Ozmin karaktere Moll híres alakítása volt.

Meghalt Kurt Moll

Az énekes 2006-ban lépett fel utoljára, Münchenben. Moll a kölni konzervatóriumban tanult, alső fellépéseinek Aachen, Mainz és Wuppertal adott otthont.

Az 1970-es Salzburgi Ünnepi Játékok során lett ismert, a Varázsfuvola Sarastrójaként. Pályafutása során a világ leghíresebb operaházaiban, köztük a milánói Scalában és a New York-i Metropolitan Operában is fellépett.

Az operakarrier mellett lemezre énekelte Schubert Téli utazás című monumentális dalciklusát, illetve Carl Loewe szerzeményeit is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top