Aktuális

Óriási dugó várható Budapesten: lezárták az Árpád hidat – frissül

Egy veszélyes anyagot szállító teherautó tartályának sérülése miatt mindkét irányba lezárták az Árpád hidat. Egyelőre nem tudni, hogy mikor várható a lezárás feloldása.

A BKK Facebook-oldalára kikerült tájékoztatás szerint a Népfürdő utca és a Váci út között mindkét irányban lezárták a hidat, mert egy acetont szállító kamion 1000 literes tartálya megsérült.

A katasztrófavédelem oldalán is olvasható, hogy a fokozottan robbanásveszélyes, mérgező anyag szivárog a tartályból, a tűzoltók jelenleg ezt próbálják megszüntetni.

A terelés számos tömegközlekedési járatot is érint, az 1-es villamos például nem közlekedik a pesti és a budai hídfő között. A BKK felhívta az autósok figyelmét, hogy a környéken hatalmas dugó várható, ezért aki tudja, jól teszi, ha elkerüli a hidat.

Frissítve: 

Újra járható a budapesti Árpád híd Budára vezető oldala, miután a rendőrök feloldották a lezárást – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

 Az Árpád híd Budáról Pestre vezető szakaszán még mindig tart a műszaki mentés, mert kora délután egy kisteherautó tartályából vegyi anyag szivárgott. A járművek egyelőre csak Pestről Budára használhatják a hidat.
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte: az 1-es villamos már a teljes vonalán jár, a 34-es és a 106-os autóbusz is az eredeti útvonalon közlekedik, de a Népfürdő utca/Árpád híd, illetve a Margitsziget/Árpád híd megállóban nem áll meg. A 26-os autóbusz továbbra sem közlekedik.

Megnyitották a budapesti Árpád híd mindkét oldalát, amelyet kedden a kora délutáni órákban zártak le egy kisteherautó ezer literes tartályából szivárgó aceton miatt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Frissítve 2:

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt írta: befejeződött a műszaki mentés az Árpád hídon, a Pestre vezető oldalt is megnyitották. A 26-os autóbusz a felújítás idején érvényes menetrend szerint jár.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján azt írta: a fővárosi tűzoltók megszüntették a szivárgást, így a Budáról Pestre vezető, a járművek elől eddig lezárt oldalon is megindulhatott a közlekedés.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top