Aktuális

El sem hinnéd, hogy már ezt is csempészik

Nincs is ékesebb bizonyítéka a tavasz beköszöntének annál, hogy sorra foglalják le a védett virágokat a határátkelőkön. Az elmúlt héten közel ötmillió forint értékű hóvirágot, tőzikét és kárpáti sáfrányt foglaltak le.

Az elmúlt napokban 4,5 millió forint értékben foglaltak le védett virágokat a beregsurányi és a záhonyi határátkelőkön a NAV munkatársai. Záhonyban egy ukrán férfi autójában három csokor, összesen 322 szál hóvirágot találtak a pénzügyőrök, amelyekről a férfi azt állította, hogy azokat Munkács alatt, az út szélén vásárolta, és a menyasszonyának viszi. 

A beregsurányi fogás ennél meglepőbb volt: 175 darab hagymás védett virágot találtak a pénzügyőrök egy Olaszországba tartó busz egyik utasánál. A hóvirágok, kárpáti sáfrányok és tőzikék eszmei értéke több mint másfél millió forint. 

Magyarországon a hóvirág, a tőzike és a kárpáti sáfrány nem csupán őshonos, de védett növény is, így annak leszedése, gyűjtése vagy szállítása minden formában tilos. A természetvédelmi oltalom a virág minden részére kiterjed, és a kertben nőtt növényekre is vonatkozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top