Aktuális

Vinné az állam a gazdátlan ingatlanokat

Rengeteg a pontatlanság a magyar ingatlan-nyilvántartásban, az ingatlanok tíz százaléka hibás adatokkal szerepel a rendszerben, így nem tudni, hogy él-e, vagy ki a valódi tulajdonos. A kormány elvenné azokat az ingatlanokat, amelyeknek nincs gazdájuk.

Több mint 1,8 millió téves, hibás vagy hiányos ingatlanbejegyzés szerepel az ingatlan-nyilvántartási rendszerben, és a rendezetlen tulajdoni viszonyok komoly problémákat okoznak – mondta Lázár János az e heti Kormányinfón.

A kormány terve szerint, ha a tulajdonos 115 évnél régebben született, és a járási hivatal által közzétett hirdetmény útján nem sikerül megtalálni az ingatlan (például egy földterület)  tulajdonosát vagy örökösét, a tulajdonjog egy póthagyatéki eljárás keretében visszaszáll az államra. Az országban jelenleg közel négyszázezer olyan mezőgazdasági terület van, ahol a tulajdonos nem beazonosítható.

Index

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top