Aktuális

Könnyebb volt a felvételi pótnapon

Sokkal magasabb pontszámot értek el a hatosztályos gimnáziumok matematika felvételijén azok a diákok, akik a pótnapon felvételiztek. Nagyon úgy tűnik, hogy könnyebb feladatokat kaptak, mint a hivatalos napon vizsgázók.

Bár a tavalyi, alacsony pontszámokkal megírt középiskolai felvételikhez képest idén összességében javulás tapasztalható, a hatosztályos gimnáziumok központi matematikavizsgája nehéz helyzetbe hozta a kisdiákokat. Akik ugyanis a felvételi hivatalos napján vettek részt, az elmúlt tíz év leggyengébb eredményét produkálták, míg a pótnapon írásbelizők sokkal jobban teljesítettek – értesült a Magyar Nemzet.

A hatosztályos gimnáziumokba jelentkezők közül 7418 fő vizsgázott a felvételi első napján, míg a pótnapon 277 diák. Azok, akik az eredeti napon felvételiztek, átlagosan 19,7 pontot teljesítettek matematikából, a pótnapon felvételizők viszont 31,4-et. Ebből pedig úgy tűnik, a pótalkalom feladatsora könnyebb volt. A többi intézménytípus esetében átlagosan mindössze 2 pont volt a különbség a hivatalos és a pótnap eredményei között.

A két felvételi vizsga nehézsége közti különbség komoly vitákat váltott ki a közösségi oldalakon is, ugyanis sokan érzik igazságtalannak, hogy nagyobb eséllyel kerülnek be a hatosztályos gimnáziumokba azok a gyerekek, aki a pótnapon felvételiztek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top