Aktuális

Nem kapcsolták be a biztonsági övet, nagy árat fizettek érte

Most emelt vádat az ügyészség egy 2015. decemberi autóbaleset kapcsán. Kiderült: mindkét autós hibázott.

2015. december 11-én súlyos baleset történt a 24-es úton. Egy idős sofőr, aki az erős napsütés miatt lassabban haladt, mint a megengedett 90 km/h, megpróbálta lehajtani a napellenzőt, azonban ez nem ment egy mozdulattal. Mire sikerült neki, már át is sodródott a szembe sávba, ahol összeütközött egy szabályosan haladó autóval.

Sajnos a másik autóban utazó három ember közül senki sem használta a biztonsági övet, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy valamennyien súlyos, többszörös töréses sérüléseket szenvedtek. A vétlen sofőr sérülései maradandó fogyatékosság visszamaradásával gyógyultak, míg a jobb első ülésen utazó nő a baleset után másfél hónappal, a szakszerű kórházi ellátás ellenére elhunyt.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a vádiratában a 73 éves elkövetővel szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt, továbbá szorgalmazza azt is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a nyomozás során felmerült közel 425 ezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top