Aktuális

Ez történik ma, Elijah Wood szülinapján

Budapesten kedden reggel 06:28-kor kel fel a Nap, és 17:24-kor nyugszik. Napközben pedig ilyesmikre számíthatunk:

2017. II.28.

Ezen a napon:

1790-ben II. József király visszavonja Magyarországot érintő összes rendeletét, a türelmi, a jobbágyrendelet és az alsópapság fizetését biztosító rendelet kivételével. 1981-ben Elijah Wood szülinapja. 1989-ben a Kossuth Rádióban elhangzik Pozsgay Imre bejelentése, hogy 1956 népfelkelésnek tekinthető, ezzel megkérdőjelezi a Kádár-rendszer létjogosultságát, mely az “ellenforradalom” koncepcióján alapult.

Ez történik ma, Elijah Wood szülinapján

A nap mottója:

A szabadság az (…), amikor úgy élhetsz, hogy eszedbe se jusson a szabadság. A szabadság a normális állapot.

Szvetlana Alekszijevics

Névnap:

Február huszonnyolcadika Károly, Aglent, Ágnes, Agnéta, Amadé, Amadea, Amadeusz,  Apolka, Apollónia, Gréta, Gyula, Inez, Karola, Manassé, Manfréd, Margit, Margó, Péter, Pető és Tamás napja.

Február huszonnyolcadikán született:

Jackson Pollock festő, Kern András színész, Börcsök Enikő színésznő és Elijah Wood színész

Időjárás:

Szeles időnk lesz ma. Délelőtt kevesebb, majd egyre több felhő várható, de komoly csapadék nélkül. Az átlagos hőmérséklet napközben 14 és 18 fok közt alakul, frontmentes idő mellett.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a keddi horoszkóp: “őrizd azt a boldogságot, amit végre elértél. Sokat dolgoztál érte”. A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top