Aktuális

Több tízmilliós bírságot kapott a Telekom

Mellőzte a tárgyilagosságot reklámjaiban a Magyar Telekom, amikor saját 4G-s mobilinternet-hálózatát összemérte a versenytársakéval. A Gazdasági Versenyhivatal több tízmilliós bírságra büntette a társaságot.

Jogerősen elmarasztalta a GVH a Magyar Telekomot egy jogsértő összehasonlító reklám miatt, amiben a cég tárgyilagosság nélkül hasonlította össze saját és versenytársai 4G mobilinternet-hálózatát. Az “A Telekom 4G mobilinternetet választják a legtöbben. Bízd rá magad!” szlogenű kampányban nem teljesült az ellenőrizhetőség követelménye, ugyanis a Telekom a reklámban olyan 2014-es NMHH gyorsjelentésre hivatkozott, ami nem tartalmaz valójában adatot a Telekom 4G-s hálózatáról. S ha nincs adat, akkor nem lehet tárgyilagosan összehasonlítani és ellenőrizni sem.            

A GVH a jogsértés miatt 35 millió forint bírságot szabott ki a Telekomra, míg korábban, hasonló ügy miatt 600 millió forint volt a bírság.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top