Aktuális

Közös közép-európai fellépés lesz élelmiszerügyben 

A visegrádi országok (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország – V4) mellett Románia és Bulgária is felléphet az élelmiszerek Európai Unión (EU) belüli kettős minőségének ügyében.

 Zsigó Róbert államtitkár hétfő este az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy a csütörtöki V4-es csúcstalálkozón a miniszterelnökök az élelmiszerbotrány témáját is tárgyalhatják.

Közös közép-európai fellépés lesz élelmiszer ügyben 

Úgy tűnik, a V4 országok összefogtak, de Romániában is vizsgálatot rendeltek el az ügyben, és Bulgária is hasonló lépéseket tervez. Az élelmiszerek kettős minősége elleni jogi megoldás bevezetése az Európai Bizottság kezében van. 

 Szlovákia és Magyarország közös előterjesztésben kéri az élelmiszerek Európai Unión (EU) belüli kettős minőségének megtárgyalását, valamint az ennek visszaszorításához szükséges jogi eszközök kialakítását az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának soron következő, március 6-i ülésén. Szlovákia és Magyarország az ülésen közös előterjesztést nyújt be, és felszólítja a bizottságot a jogi környezet módosítására. Azt várják az Európai Bizottságtól, hogy vizsgálja meg a kérdést, és találjon jogi megoldást arra, hogy a közösség területén egy gyártó ugyanazon termékét egyforma minőségben vásárolhassák meg a fogyasztók Magyarországon, Szlovákiában, Ausztriában vagy Németországban is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top