Aktuális

27 év után deportáltak egy családanyát az Egyesült Királyságból

Kiutasítottak egy szingapúri származású nőt az Egyesült Királyságból, miután 27 éve férjhez ment egy brit férfihoz, akitől gyerekei születtek, és már unokája is van, akik mind brit állampolgárok.

Irene Clennell 1988-ban érkezett az Egyesült Királyágba, majd egy évvel később hozzáment egy brit férfihez, Johnhoz, akivel két közös gyermekük lett, és egy unokájuk is van. Viszont Irene januárban idegenrendészeti őrizetbe került, és vasárnap pár fonttal a zsebében Szingapúrba deportálták.

Az eset azért történhetett meg, mert bár Clennell 1990-ben határozatlan időre szóló tartózkodási engedélyt kapott házassága révén az Egyesült Királyságba, időnként rövidebb-hosszabb időre elhagyta a szigetországot, hogy Szingapúrban élő, idős szüleit ápolja. A brit törvények értelmében vett távolmaradási időszakot az egyik utazása után túllépte, utolsó látogatói vízuma pedig tavaly év végén lejárt, ami egy spontán idegenrendészeti eljárás alatt derült ki még januárban.

A nő azóta egészen vasárnapig egy skóciai gyűjtőtáborban élt, innen próbálta megújítani tartózkodási engedélyét, sikertelenül. Szingapúrban szülei halála óta senkit sem ismer, így nem tudni, mihez fog kezdetni az alatt az időszak alatt, míg a helyzet rendeződik. Férje most Szingapúrba utazik, de még ő sem tudja, hogy mi lesz.

The Guardian

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top