Aktuális

Fegyverrel támadtak magyarul beszélő fiatalokra Kolozsváron

A fiatalokra azért támadtak rá, mert magyarul beszéltek. Az összetűzés tényét a rendőrség megerősítette, de az okokat még vizsgálják.

Bántalmaztak három fiatalt szombat hajnalban Kolozsvár belvárosában, az utcán. A Stiridecluj.ro egy szemtanúra hivatkozva közölte, egy belvárosi utcán a három fiatal amiatt került összetűzésbe egy másik csoport tagjaival, mert magyarul beszéltek. A szóváltás dulakodásba torkollott, amire az egyik támadó gázpisztolyt vett elő, és előbb a levegőbe, majd az egyik magyar fiatal felé lőtt, és fejbe vágta a fegyverrel. A fiatal megsérült. A tanú arról számolt be a portálnak, hogy az összetűzés helyszínén a rendőrség is vizsgálódott. 

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője ugyan megerősítette az összetűzés tényét, de az okokat és azt, hogy valóban történt-e fegyverhasználat, még vizsgálják. Elmondása szerint a rendőrséget hajnali 4 óra körül riasztották a Central áruház melletti utcába. A rendőrök három 26 és 31 év közötti magyar nemzetiségű fiatalt találtak a helyszínen, akik azt mondták, hogy két férfi támadt rájuk. A három fiatalt kórházba szállították, ezért nem lehetett tőlük vallomást kérni. A bántalmazottak várhatóan a nap folyamán tesznek panaszt bántalmazás és minden bizonnyal fenyegetés miatt is a rendőrségen.

Folyamatban van a tanúk kihallgatása és a környék térfigyelő kameráinak ellenőrzése. Az ügynek már vannak gyanúsítottjai, és a rendőrség most ellenőrzi, hogy valóban részesei voltak-e a szombat hajnalban történt incidensnek.

UPDATE 17:20: A román rendőrség szerint nem volt etnikai színezete a konfliktusnak. Mint Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője elmondta, amiatt alakult ki tettlegességig fajuló szóváltás az utcán a magyar csoport és egy román nemzetiségű férfi között, hogy a magyarul beszélő fiatalok egy tréfa nyomán hangosan nevettek, az elhaladó férfi pedig úgy vélte, hogy ővele csúfolódnak. “Az utcai szóváltásban nem történt utalás a felek etnikai hovatartozására” – jelentette ki Jucan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top