Aktuális

Ketrecbe zárták a guberáló romákat

Durván megalázott két roma asszonyt egy olasz szupermarket néhány dolgozója, akik ellen hatósági eljárás indult. A nőkre rázárták a hulladéktároló ketrec ajtaját, majd lefilmezték, ahogy a nők segítségért kiabálnak.

Egy szupermarket utcai hulladéktárolójában guberált két roma nő, akikre az üzlet dolgozói rázárták az ajtót, majd a kvázi ketrecben rekedt, segítségért könyörgő asszonyokat lefilmezték, és a felvételt feltöltötték a netre. A nőket pár perc után kiengedték, de ez nem jelenti azt, hogy ne indítana eljárást ellenük az olasz csendőrség. Mindez a olaszországi Follonica városában történt.

A netes videót látták a helyi csendőrök is, akik könnyen beazonosították az elkövetőket, azonnali eljárást indítottak ellenük a személyi szabadság súlyos megsértése miatt. Két férfi a ketrec mellett állva kinevette, és gúnyolta a roma nőket, egy harmadik mindezt videóra vette.

A dolgozókat a szupermarketlánc egyből felfüggesztette, Andrea Bellini, Follonica polgármestere pedig mélységesen elítélte a történteket, hangsúlyozva, hogy a hatósági eljárással párhuzamosan a civil társadalom válaszadására is szükség van, hogy az esetet ne kísérje közöny.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top